CRC Evans Workshop, Alness

We are currently developing a new 1270sqm building with CRC Evans to create a new flexible contemporary workshop environment and auxiliary office accommodation.

Our main emphasis with design are efficiency, flexibility and staff wellbeing.

The building is being designed to accommodate and rationalise their industrial processes. We have been working with client to develop process drawings so that we have a full understanding before we design the building. Both the building and the site have been designed to be flexible and allow for future expansion.

The standard delighting solution is 10% of the roof area. We look to surpass this by providing translucent slots in the elevations to increase the amounts of natural daylight. Even though the building is not BREEAM rated we include many of wellbeing items such as shower, localised tea preps, break out areas. We are also insuring that all admin spaces and the main canteen is naturally ventilated and flooded with natural daylight.

Client: Stanley CRC Evans

Location: Alness

Value: £2m

Status: Design Proposals

Year: 2014