Tiodhlac Dhe, The Black Isle

The existing property had a fragmented layout and did not take advantage of its southern aspect or the stunning views across the Black Isle. We proposed a full remodelling to redefine the internal spaces and connect the house to its surroundings. This was realised through the creation a defined entrance and double height extension creating a central open plan space, from which the layout of the house was informed and the south and east views are maximised.

The extension and remodelling rationalises and redefines the house, and creates a large open plan family kitchen and dining spaces. The main space is over looked by a library and study. For the kids and cosy family nights in, a den was created which could be completely enclosed using sliding partitions.

Client: Private

Location: The Black Isle

Value: £300k

Status: Complete

Year: 2014