Eastgate Centre, Inverness

The brief for the Eastgate Centre is to re-develop the centre to create a leisure destination within Inverness, strengthening both the City Centre and the existing asset.

The design response creates a dynamic façade of a golden hued preformed metal panel that will change with the varying light and seasons. The panels are textured through varying perforation sizes and etched polished finishes that will counter the monotony of a consistent material finish and, being back-lit, offer a dramatic back drop to Falcon Square in the evening.

The proposals create over 30,000sqft of restaurant and café space over the ground and first floors. All the ground floor units open out and engage with the square. An 8 screen cinema (1100 seats) will be created at second floor level.

Client: F&C Reit

Location: Inverness

Value: £10m

Status: Planning Approved

Year: 2014