loader

St Nicholas Centre

Client

Landsec

Location

Aberdeen

Value

£2m

Status

Complete

Awards

BCSC Gold 2009

We were commissioned to undertake the refurbishment of this below ground shopping centre in Aberdeen. Intended as a younger, funkier neighbour to the nearby Bon Accord Centre we used natural light simulating light boxes to create a space that is inviting, fresh and contemporary. The light boxes are conceived as ribbons of light which link all aspects of design both externally and internally.

Flooring is of various textures and sizes of sand colour ceramic tiles and walls are punctuated by pilasters clad in thin strips of tile that give the impression of the build-up of geological layers. Simple, clean lines and a restricted palette of materials give a sense of quality throughout, creating a cool, minimal yet relaxed retail experience that is highly successful and popular.