Select Page

Springfield Quay

Recognising the central and prominent location of this leisure destination in Glasgow, Strathclyde Pension Fund purchased Springfield Quay in December 2014. Prior to this, The Quay had suffered from a lack of investment, to the detriment of the public realm and customer experience. Our scope was to review and propose methods of improving these aspects. Poor wayfinding, unclear traffic/pedestrian movement, uninspiring lighting, and the lack of a holistic branding strategy all contributed to the development’s tired and disjointed external appearance.

We proposed a unifying branding strategy that ‘knits’ various leisure offers together around the north and north-west edge. A bold and prominent lighting strategy, coupled with a new public space, aimed to draw pedestrians to this area that historically had struggled with unit visibility and success. The waterfront ‘lantern’ signage totems offer a sculptural and signifying cue to the Quay when viewed from the city centre.

Skills

Posted on

July 5, 2019