Select Page

St Nicholas Centre

We were commissioned to undertake the refurbishment of this below ground shopping centre in Aberdeen. Intended as a younger, funkier neighbour to the nearby Bon Accord Centre we used natural light simulating light boxes to create a space that is inviting, fresh and contemporary. The light boxes are conceived as ribbons of light which link all the aspects of design both externally and internally.

The flooring is made up of variously sized and textured sand coloured ceramic tiles and the walls are punctuated by pilasters clad in thin strips of tile that give the impression of the build-up of geological layers. Simple, clean lines and a restricted palette of materials give a sense of quality throughout, creating a cool, minimal, yet relaxed retail experience that has proved highly successful and popular.

Skills

Posted on

July 4, 2019