Select Page

The Gyle Centre – Mall Refresh

Threesixty Architecture were appointed to refurbish the internal mall of west Edinburgh’s Gyle Shopping Centre; the mall attracts significant footfall from a mix of local residents, neighbouring office workers, and shoppers arriving from further afield.

The centre, constructed in 1993, was originally finished with a palette of high quality materials, and our concept built on this opulence to enrich the interior with contemporary finishes that redefine the existing character and reinforce The Gyle as a premium shopping destination.

Our scope included the refresh of existing wall, ceiling and floor finishes with a particular focus on upper storey bulkheads. In addition we proposed designs for new mall furniture, lighting and tenant branding. The palette of materials was selected to enhance the existing mall environment and add a warmer, more contemporary feel throughout.

Skills

Posted on

July 4, 2019